Як підвищення мінімальної зарплати вплине на місцеві бюджети — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Як підвищення мінімальної зарплати вплине на місцеві бюджети

Казна та Політика
1367
Підвищення рівня мінімальної зарплати в Україні до 3200 гривень дозволить збільшити місцеві бюджети та накопичення Пенсійного фонду.
Про це розповів президент України Петро Порошенко.
За його словами, податки, які надходять до місцевих бюджетів після підвищення “мінімалки”, будуть істотно вищими, і відповідні розрахунки це доводять.
“Після ретельних консультацій моїх з прем’єр-міністром було ухвалено рішення про підвищення мінімальної заробітної плати з 1450, яка є зараз і з 1600, яка мала бути з 1 січня 2017 року до 3200 гривень.
Відв’язали “мінімалку” від прожиткового мінімуму. Зарплата може і повинна бути вище прожиткового мінімуму. Всі ви приходили і скаржилися, що у людей немає мотивації працювати з низькими зарплатами”, – завив Президент.
За його словами, податки, які будуть сплачуватися після підвищення мінімальних зарплат, підуть до місцевих бюджетів.
“А куди піде такий податок, як податок на доходи фізичних осіб з цієї збільшеної мінімальної заробітної плати? В місцеві бюджети. … Я впевнений в тому, що будуть збільшені місцеві бюджети. Вже розрахунки є, на 7,7 млрд грн. Також збільшаться надходження до Пенсійного фонду. І після першого підвищення 1 грудня на 10% нагромадження Пенсійного фонду дадуть можливість прискорити проведення пенсійної реформи”, – сказав Порошенко.
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас