Ринок продажу авто стабілізувася, - директор ВААІД — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ринок продажу авто стабілізувася, - директор ВААІД

Технології&Авто
575
Український ринок автомобілів стабілізувався і наступного року можна очікувати збільшення зростання продажів на 30-35% порівняно з 2016 роком.
Про це заявив генеральний директор Всеукраїнської асоціації автомобільних імпортерів і дилерів (ВААІД) Олег Назаренко на прес-конференції: “Проблеми авторинку. Підсумки року і прогноз на 2017”.
“У минулому 2015 році було продано 46 тисяч автомобілів. Цього року буде продано понад 58 тисяч, оскільки згідно з даними Державної фіскальної служби, тільки з січня по серпень цього року в Україну було ввезено вже 46 тис. імпортних автомобілів. Якщо ще враховувати українських виробників, то зрозуміло, що автомобілів буде продано більше”, – сказав Назаренко.
Влітку поточного року вдвічі зросли продажі як нових автомобілів, так і вживаних (б/у). На серпень зростання ринку 53%, підкреслив експерт.
Він також зробив прогноз на наступний 2017 рік. “Якщо українські законодавці не заважатимуть, тоді я прогнозую зростання 30-35 відсотків порівняно з 2016-м. Це оптимістичний прогноз. Але якщо Верховна Рада і уряд втручатимуться, намагатимуться регулювати авторинок, особливо перед виборами, тоді прогноз зміниться, це буде песимістичний прогноз”, – сказав гендиректор ВААІД.
Однією з передумов до збільшення продажів автомобілів в Україні є “колосально відкладений попит”, відзначив експерт. “Військово-політична ситуація в країні була нестабільною і дуже багато людей і підприємства відкладали купівлю автомобілів. Зараз не лише прогресують продажі на ринку нових автомобілів, а й побутової техніки, нерухомості. Життя в державі стабілізується, і люди починають вкладати гроші в речі тривалого попиту”, – підкреслив Назаренко.
Цьому сприятиме також зниження ставок кредитування. Наступного року можливе зростання продажів автомобілів за рахунок банківського кредитування і лізингових продажів, спрогнозував експерт.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас