Вперше енергетична компанія з ЄС отримала можливість зберігати газ в Україні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Вперше енергетична компанія з ЄС отримала можливість зберігати газ в Україні

Енергетика
1143
Французький енергетичний гігант Engie оголосив про початок повноцінного бізнесу в Україні.
У Парижі пройшло підписання угоди між великою французькою енергетичною компанією Engie і “Укргазвидобування” про надання французам можливості зберігати газ в українських підземних газосховищах, про це повідомляє прес-служба Кабінету міністрів.
Повідомляється, що на підписанні угоди також були присутні прем’єр-міністр України Володимир Гройсман і міністр економіки і фінансів Франції Мішель Сапен. Церемонія підписання угоди відбулася перед початком Французько-українського бізнес-форуму в Парижі.
Також наголошується, що тепер, згідно з підписаним документом, компанія Engie отримала можливість зберігати газ в українських підземних сховищах.
Також про цю подію розповів і голова правління НАК “Нафтогаз України” Андрій Коболєв, який знаходиться в Парижі.
“Сьогодні французький енергетичний гігант Engie (колишній GDF Suez) оголосив про початок повноцінного бізнесу в Україні. Крім того, вони уклали угоду з “Укртрансгазом” за транспортування і зберігання газу в Україну. Це перша компанія з ЄС, яка вирішила зберігати газ в українських підземних сховищах”, – написав він у Facebook.
Engie – велика французька енергетична і газова компанія. Основний власник компанії – уряд Франції (35,7%), у вільному обігу перебуває ще близько 57% акцій. Компанія здійснює діяльність в сфері генерації, передачі і постачання електроенергії, видобутку, транспортування і постачання природного газу, а також в сфері альтернативних джерел енергії.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас