Німці представили новий кросовер Volkswagen Atlas — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Німці представили новий кросовер Volkswagen Atlas

Технології&Авто
1669
Концерн Volkswagen офіційно представив середньорозмірний кросовер, який отримав назву VW Atlas. Новинку, розроблену в першу чергу для ринку Північної Америки, представили ввечері 27 жовтня в Лос-Анджелесі.
В основі VW Atlas лежить модульна платформа MQB – вона ж використовується на новому VW Tiguan, на більшості передньопривідних моделей концерну Volkswagen, а також на семимісцевому кросовері Skoda Kodiaq. Однак називати Atlas копією Kodiaq не можна: нова модель Volkswagen помітно більша. Якщо Кодіак має довжину всього 4697 міліметрів, то VW Atlas переступив п’ятиметрову позначку. За своїми розмірами Volkswagen Atlas порівняємо з Ford Explorer і Toyota Highlander. Вони ж стануть його головними конкурентами в США.
VW Atlas поки анонсований з двома бензиновими моторами: дволітровою “турбочетвіркою”, яка видає 238 кінських сил, і атмосферним VR6 3,6, який розвиває потужність 280 кінських сил. Трансмісія – безальтернативний восьмиступінчастий “автомат”, а привід в базовій версії – тільки передній. Повнопривідний варіант з муфтою Haldex п’ятого покоління буде доступний тільки для шестициліндрової модифікації.
У салоні – повністю цифрова приладова панель, як у нового VW Passat, а також нова мультимедійна система з повністю сенсорним управлінням і інтеграцією Apple CarPlay, Android Auto і MirrorLink. Крім того, VW Atlas буде доступний з системами стеження за розміткою і сліпими зонами, адаптивним круїз-контролем і функцією екстреного гальмування до повної зупинки, а також з системою автоматичного паркування.
Третій ряд сидінь розкладається механічно, а роздільний “диван” другого ряду рухається вперед-назад і відкидається для доступу на “гальорку”. У пасажирів третього ряду є власні підстаканники і розетки на 12 вольт. Точні розміри багажника поки не повідомляються.
Випускати новинку будуть на північноамериканському заводі Volkswagen. Пізніше аналогічна модель з’явиться в Китаї (де її теж будуть збирати локально) і – можливо – в Росії. Постачати VW Atlas на європейський ринок не планується.
За матеріалами:
bigmir.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас