По квартирах українців почнуть ходити фахівці з бідності — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

По квартирах українців почнуть ходити фахівці з бідності

Казна та Політика
9368
Мінсоцполітики пропонує створити з 1 липня 2017 року соціальну інспекцію – підрозділ зі штатом 550 осіб, який буде контролювати надання соцдопомоги.
Про це йдеться в проекті закону «Про забезпечення держконтролю у сфері соціальної підтримки». Досі соціальні інспектори займалися лише призначенням соцвиплат.
«Ухвалення закону підвищить статус соціальних інспекторів та ефективність їхньої діяльності за рахунок виконання лише контролюючих функцій, виведення з-під підпорядкування керівників місцевих органів соціального захисту населення, достатнього рівня фінансового і матеріально-технічного забезпечення», – вважають автори документа.
У Мінфіні підтримують ідею створення соціальної інспекції. Ця ініціатива фактично повинна стати продовженням розпочатої процедури верифікації одержувачів соцвиплат.
Соціальні інспектори контролюватимуть правильність і своєчасність призначення соціальної підтримки. Йдеться про перевірку держдопомоги малозабезпеченим сім’ям, матерям-одиначкам, субсидії і пільги по оплаті житлово-комунального господарства (тільки у 2017 році на субсидії хочуть направити 50,7 млрд грн).
Інспектори повинні будуть відвідувати одержувачів соцдопомоги, щоб визначати ступінь їхньої бідності і знаходити їхні додаткові джерела для існування, про які одержувачі державної допомоги не повідомили державу, але які можуть вплинути на розмір або навіть сам факт призначення допомоги.
За матеріалами:
Фінансовий клуб
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас