ГПУ знайшла, хто незаконно виводив активи з банку "Фінанси та Кредит" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ГПУ знайшла, хто незаконно виводив активи з банку "Фінанси та Кредит"

Фондовий ринок
1693
Департамент ГПУ спільно з НП та СБУ викрив службових осіб АТ “Банк “Фінанси та Кредит”, які незаконно вивели активи банку на суму більше одного мільярда гривень.
Про це на своїй сторінці у Facebook написав генеральний прокурор Юрій Луценко.
“Департаментом ГПУ спільно з НП та СБУ викрито службових осіб АТ “Банк “Фінанси та Кредит”, які за допомогою нерезидентів України, у тому числі й однієї офшорної компанії, кінцевим бенефіціарним власником якої є громадянин України – колишній помічник народного депутата, незаконно вивели активи банку на суму більше одного мільярда гривень”, – написав генпрокурор.
За його словами, сьогодні одному з учасників злочинної групи – громадянину Демченко О. І. – повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 5 ст. 191 КК України, за яке законом передбачено до 12 років з конфіскацією майна.
Судом обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою із альтернативою внесення застави у сумі 41,340 млн грн.
Нагадаємо, раніше, правоохоронні органи проводили слідчі дії в центральному столичному офісі визнаного неплатоспроможним банку “Фінанси і Кредит”, а також ще в одному його офісі на вулиці Хрещатик.
Банк “Фінанси та Кредит” заснований в 1990 році. Його основним бенефіціаром виступає український бізнесмен, народний депутат, мажоритарій і CEO гірничорудної компанії Ferrexpo Костянтин Жеваго.
Згідно з даними НБУ, за розміром загальних активів на 1 липня 2015 року банк займав 10-е місце (38,88 млрд грн) серед 127 банків, що діяли в країні. Його зобов’язання перед фізособами на цю дату дорівнювали 16,98 млрд грн, в тому числі у валюті – 11,61 млрд грн.
У зв’язку з невиконанням задекларованих заходів щодо поліпшення ліквідності і відсутністю достатніх дій з боку власника банку для запобігання його неплатоспроможності, а також у зв’язку з невідповідністю вимогам банківського законодавства та нормативно-правових актів НБУ, регулятор відніс банк “Фінанси та Кредит” до категорії неплатоспроможних з 17 вересня 2015 року.
17 грудня НБУ ухвалив постанову про відкликання у нього банківської ліцензії та ліквідації.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас