Українці очолили топ-10 за кількістю отримання посвідки на проживання в ЄС (список) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Українці очолили топ-10 за кількістю отримання посвідки на проживання в ЄС (список)

Світ
2298
Громадяни України стали лідерами за кількістю отримання посвідки на проживання в країнах Європейського Союзу.
Відповідну інформацію оприлюднив у своєму звіті Eurostat.
Відзначається, що кількість іноземців, які отримали посвідку на проживання в ЄС, досягла історичного максимуму. Приріст вийшов за рахунок українців, які як і раніше лідирують в списку одержувачів ПНП.
Так, на другому місці знаходяться громадяни США. Далі в порядку спадання ідуть жителі Китаю, Індії, Сирії, Марокко і Білорусі. Росіяни посіли восьму позицію рейтингу, а в кінці списку знаходяться громадяни Туреччини і Бразилії.
Українці очолили топ-10 за кількістю отримання посвідки на проживання в ЄС (список)
Зростання кількості тих, хто вперше отримав посвідку на проживання (ПНП) в Європі, становило до 2014 року 12% (тоді було видано 2,3 млн дозволів). Перше місце зберігають за собою громадяни України. Якщо в 2014 році ПНП в країнах Шенгенської зони отримали 302,8 тис. українців (13% від загальної кількості дозволів), то в 2015 році – 500 тис. (понад 19% від усіх виданих ПНП).
Серед півмільйона українців, які переїхали в ЄС, 430 тис. (понад 85%) отримали дозвіл на проживання в Польщі. Перше місце за кількістю отриманих дозволів громадяни України посідають також в Чехії, Естонії, Литві та Словаччині.
Причини, за якими європейці видають дозвіл на проживання, Eurostat ділить на “сімейні”, “навчальні”, “робочі” і “інші”. Переважна більшість українців (75%) отримали ПНП саме через працевлаштування.
Згідно з даними, майже половина бразильців і дві третини громадян КНР отримували ПНП в Європі за освітніми причинами. Возз’єднання з родичами та інші сімейні причини характерні для підданих Марокко (70%), громадян Туреччини (50%) і росіян (37%). Стабільно близько 85% білорусів отримують дозвіл на проживання в ЄС за “іншими” обставинами.
Українці очолили топ-10 за кількістю отримання посвідки на проживання в ЄС (список)
За матеріалами:
Обозреватель
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас