Держпродспоживслужба повинна розробити відповідний регламент для контролю за якістю хліба – експерт — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Держпродспоживслужба повинна розробити відповідний регламент для контролю за якістю хліба – експерт

Аграрний ринок
250
Контроль якосты продуктів харчування має здійснюватися на всіх рівнях, однак головну роль на себе має брати Держспоживслужба України, для цього їй потрібно розробити новий регламент і контролювати тих, хто виробляє продукти харчування, і хліб, зокрема. Про це у коментарі повідомив Президент української зернової асоціації Володимир Клименко.
“В Україні зерно високої якості, ми його експортуємо у 120 країн світу. Якщо у технологічному ланцюгу, хтось із виробників муки, а потім хліба допустив якісь погрішності, там наприклад, купили не якісне зерно, то всюди ж стоять лабораторії, ці лабораторії працюють з Радянського Союзу, і вони прекрасно знають, як відбирати пшеницю для мукомельних підприємств, все це контролюється лабораторіями підприємств.
Інше питання в тому, що часто виробництвом хліба займаються, так скажемо, не державні підприємства, де за багато років усе налагоджено, а приватні, де, можливо, не дотримуються елементарні санітарно-технічні норми. Якщо їх вчасно не проконтролювали, — от і маємо такий результат”, — сказав В. Клименко.
Також експерт зазначив, що завжди підтримує розвиток бізнесу, але процеси, пов’язані з якістю продуктів харчування, потрібно обов’язково контролювати.
“Те, що стосується виробництва продуктів харчування, є служба, яка зараз називається Держспоживслужба України, якою керує В.Лапа, вона є, але потрібно розробити регламент і контролювати тих, хто виробляє продукти харчування і, зокрема, хліб. Це така загальна оцінка”, — наголосив В.Клименко.
Окрім того, він зазначив, що контроль за якістю хліба має здійснювати і сам реалізатор.
“Коли йдеться про те, що виявили хліб, фактично неякісний, потрібно дивитись, хто виробник цього хліба. Виробник має бути конкретний, у нього просто потрібно забрати ліцензію на виробництво хліба і все. Абстрактно про це говорити не можна.
В цілому, у нас ця галузь поставлена добре. Пшениці високоякісної вистачає, а хто у магазинах купує хліб, і звідки його купує, і що це за виробник — це безумовно потрібно контролювати. Адже може бути що, вибачте, там хліб у гаражі випікають, а магазини приймають його на реалізацію, бо дешевше. Це, звісно, потрібно контролювати, і самим магазинам, в тому числі”, — сказав В.Клименко.
Нагадаємо, у зразках хлібної продукції вітчизняного виробництва було виявлено плісняві гриби.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас