2016 рік - найбільш смертельний для вимушених мігрантів - ООН — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

2016 рік - найбільш смертельний для вимушених мігрантів - ООН

Світ
222
В Організації Об’єднаних Націй стурбовані високим за останні роки рівнем смертності серед мігрантів, які змушені шукати притулку в Європі.
Про це йдеться в офіційному повідомленні Управління верховного комісара ООН з питань біженців (УВКБ ООН).
«УВКБ ООН занепокоєне великою кількістю загиблих серед біженців і мігрантів, зареєстрованих в цьому році, які перетинали Середземне море. Тільки за два місяці до завершення 2016 року, повідомлено про майже 3740 випадків смертей – це трохи менше, ніж за весь 2015 рік, коли загинула 3771 особа. Це найгірше, що ми бачили», – йдеться в документі.
Високий рівень смертності мігрантів збільшується, незважаючи на загальне зменшення потоку біженців, які прагнуть потрапити до Європи через Середземне море, підкреслили в Управлінні. Так, за статистикою, в минулому році було зареєстровано 1 015,078 людей, які перемістилися в Європу. В цьому році станом на жовтень ця кількість становить 327,8 тис.
При цьому найбільш ризикованим маршрутом вважається шлях з Північної Африки до Італії. Контрабандисти зараз використовують судна низької якості, в тому числі надувні плоти, які часто не витримують подорожей. Крім того, судна перевантажуються. Кілька інцидентів пов’язані з погіршенням погодних умов на морі.
У зв’язку з цим УВКБ ООН закликало всі країни, особливо ті, що розташовані в регіоні, зробити більше для того, щоб зменшити статистику смертності мігрантів, які часто змушені залишати свої будинки в пошуках більш безпечного життя.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас