У Мінфіні назвали умови для підвищення зарплат — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Мінфіні назвали умови для підвищення зарплат

Казна та Політика
1894
Підвищення мінімальної заробітної плати в рамках державного бюджету України на 2017 року вдвічі – до 3,2 тис. грн – вимагає додаткових надходжень до скарбниці на рівні 28 млрд грн, заявив заступник міністра фінансів Євген Капінус в ефірі “5 каналу”.
“В цілому, ми розраховуємо, що знадобиться 28 млрд грн додаткових надходжень”, – сказав Капінус, відповідаючи на питання, який додатковий обсяг коштів знадобиться держбюджету в зв’язку з підвищенням мінімальної заробітної плати.
Водночас, він зазначив, що в результаті підвищення мінімальної зарплати держбюджет отримає додаткові надходження по єдиному соціальному внеску та податку на доходи фізичних осіб.
“З заробітної плати будуть сплачуватися податки, які також будуть йти в державний бюджет і які, ми сподіваємося, дадуть нам можливість покрити витрати, необхідні для підвищення заробітних плат. Для виплат вчителям, медикам”, – додав Капінус.
За його словами, невеликий дефіцит по держбюджету, який сформується в результаті, буде покритий за рахунок перерозподілу в рамках коригування держбюджету на 2017 рік.
При цьому заступник міністра підкреслив, що уряд не буде використовувати для покриття соціальних статей зовнішні позики.
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас