«Розетка» запустила тестову українську версію сайту — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

«Розетка» запустила тестову українську версію сайту

Фондовий ринок
4411
Деякі українські користувачі помітили, що інтернет-магазин «Розетка» запустив українську версію сайту. Поки що вона доступна не всім. У керівництві магазину редакції офіційно підтвердили початок тестової роботи «Розетки» українською мовою.
За словами директора магазину Владислава Чечоткіна, питання української версії сайту стояло перед компанією давно, але його непросто було вирішити, в першу чергу, через величини самого сайту.
«Хоча команда перекладачів була готова майже два роки тому, тривалий час ми просто не могли приступити до перекладу через складнощі з боку розробників CMS. Впритул до перекладу приступили в кінці літа», – розповідає Чечоткін.
Зараз в А/Б-тестуванні запущена найперша черга двомовної версії магазину, в якій перекладено cтатичні інфосторінки меню, особистий кабінет, назви товарів, назви категорій.
У користувачів, які потрапили у вибірку, з’явилася можливість вибору мови. Після завершення тестування компанія оцінить ефективність двомовної версії інтерфейсу, після чого її запустять для всіх. Для користувачів, які обрали українську як мову ОС або браузера, українська версія буде завантажуватися за замовчанням.
«Процес перекладу займе деякий час, оскільки на даний момент товарів в магазині вже більше мільйона, і назвати якісь конкретні терміни складно. Зараз ми працюємо над другою ітерацією. Розсилки, листи-повідомлення та SMS поки не перекладаються», – розповідає Чечоткін.
Нагадаємо, в серпні дослідницька компанія Gemius опублікувала дані щодо української аудиторії онлайн-торгівлі. За тими даними, сайтами з електронної комерції користуються близько 12,3 мільйонів українських інтернет-користувачів.
За матеріалами:
ain.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас