В Україні запрацював сервіс Яндекс.Таксі - від 15 гривень — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Україні запрацював сервіс Яндекс.Таксі - від 15 гривень

Технології&Авто
1862
25 жовтня в Україні запрацював сервіс онлайн-замовлення таксі “Яндекс.Таксі”. Тепер українським користувачам доступна опція замовлення в додатках на Google Play і App Store.
“Можна також замовити таксі прямо з головної “Яндекса”.
В Україні сервіс доступний українською, російською та англійською мовами. Поки що сервіс працює тільки в Києві, але до початку наступного року можуть підключити й інші міста-мільйонники. У запуск сервісу на українському ринку компанія вклала кілька мільйонів доларів (точну суму не називають).
Тарифна сітка сервісу в Києві буде така ж, як і в інших містах: тариф “Економ”, “Комфорт”, “Бізнес”, мінівен для сімейних поїздок і дитяче таксі (машини з дитячим кріслом). Починає роботу сервіс тільки з тарифом “Економ”, ціни починаються від 15 грн за перші 2 км плюс 4,5 грн за кожний наступний км. До Борисполя можна буде доїхати за внутріміським тарифами, правда, викликати таксі в аеропорт поки не вийде.
Решта тарифів для Києва поки не встановлені і будуть додаватися згодом, – розповів Тигран Худавердян, керівник сервісу “Яндекс.Таксі”.
В інших містах в “Яндекс.Таксі” можна оплачувати послуги карткою або готівкою, але в Києві запуск почнеться тільки з готівковим розрахунком. Хоча сервіс зараз працює над технічною інтеграцією з “ПриватБанком”, і оплату карткою обіцяють запустити через 5-6 тижнів.
Сервіс не укладає договори безпосередньо з водіями, працює тільки зі службами таксі – зараз їх 12. Зараз загальний автопарк – 300-400 машин, але для Києва це число планують збільшити до 3000-4000. Комісія сервісу зазвичай становить близько 10% -15%, цифри для України поки не розкриваються.
У “Яндекс.Таксі” є ряд вимог до автомобілів, основне – авто повинно бути не старше 10 років. Для водіїв-учасників є вимога пройти відеокурси про те, як користуватися сервісом, спілкуватися з пасажирами, а потім – тестування.
Основний інструмент контролю якості – рейтинг водіїв. У додатку “Яндекс.Таксі” пасажир може ставити водієві оцінку, і ця оцінка в подальшому впливає на кількість розподілених на конкретного водія замовлень.
Також в сервісі передбачений дистанційний контроль якості машин: водій не зможе використовувати додаток, якщо регулярно не проводитиме фотозйомку автомобіля (від 8 до 15 ракурсів) на загальний стан, наявність дитячого крісла (якщо воно заявлено), стан ременів безпеки і т.д. Наприклад, якщо машина на фото двічі поспіль виявиться брудною, робота водія з додатком призупиняється.
За матеріалами:
Ain.Ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас