Місія МВФ відклала візит до України - ЗМІ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Місія МВФ відклала візит до України - ЗМІ

Казна та Політика
906
Міжнародний валютний фонд (МВФ) через внутрішні причини відклав приїзд своєї місії в Україну, запланований на сьогодні, 26 жовтня.
Про це повідомило джерело, близьке до переговорів.
МВФ переніс приїзд місії за своїми внутрішніми причинами, – повідомило джерело, не уточнивши нові дати приїзду місії, але повідомивши, що українська сторона розраховує на приїзд представників Фонду “якомога швидше”.
Як повідомлялося, Україна відновила співпрацю з МВФ за чотирирічною програмою розширеного фінансування (EFF) обсягом фінансування 17,5 млрд доларів у вересні – після більш ніж річної перерви. Рада директорів Фонду 14 вересня повідомила про завершення другого перегляду програми співпраці з Україною і прийняла рішення виділити Києву третій за рахунком кредитний транш обсягом 1 млрд доларів. Два попередні транші Україна отримала в 2015 році.
Таким чином, загальний обсяг вже виділеного фінансування склав 7,62 млрд дол.
До кінця року Україна очікує ще одного перегляду програми реформ і виділення до грудня четвертого кредитного траншу обсягом 1,3 млрд доларів. У разі, якщо таке рішення буде прийнято, воно стане першим подібним рішенням в історії відносин України з МВФ. Раніше всі програми співпраці завершувалися на отриманні нашою країною 2-3 траншів.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас