Савченко приїхала до Москви — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Савченко приїхала до Москви

Світ
2017
Екс-адвокат Надії Савченко заявив, що вона приїхала до Москви для участі в суді у справі українців Миколи Карпюка та Станіслава Клиха.
Верховний суд РФ в середу перевірить законність рішення Верховного суду Чечні щодо Миколи Карпюка та Станіслава Клиха, що засудив їх до 22,5 і 20 років колонії суворого режиму.
“Надія Савченко приїхала в Москву на апеляцію Карпюка і Клиха у Верховному суді”, – написав Ілля Новіков в середу на своїй сторінці в Twitter.
Раніше Клих в суді відмовився від адвоката і попросив в захисники Стаса Михайлова. Адвокат Дубровіна повідомила, що заяву про відмову від її послуг Клих зробив “через психічний розлад”. Як зазначила російська правозахисниця Зоя Свєтова, Клих збожеволів в СІЗО, і “необхідно якнайшвидше відправити його на батьківщину, покласти там в психіатричну лікарню”.
Карпюк був затриманий в РФ в березні 2014 року, Клих – в серпні того ж року. Як повідомляв СК РФ, їх відносять до банди, що складається з “членів націоналістичної організації УНА-УНСО”.
За версією російського слідства, в кінці 1994 – на початку 1995 року вони воювали в Чечні проти російських федеральних сил. Карпюк, за даними ЗМІ, є одним з керівників УНА-УНСО і представником забороненої в Росії організації “Правий сектор”. Адвокати заперечують ці звинувачення.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас