Twitter має намір скоротити співробітників — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Twitter має намір скоротити співробітників

Фондовий ринок
170
Twitter Inc., що володіє однойменним сервісом мікроблогів, планує оголосити на цьому тижні про масштабні скорочення співробітників. Про це повідомляє агентство Bloomberg з посиланням на обізнані джерела.
За словами джерел, компанія може скоротити близько 8% співробітників, тобто близько 300 осіб.
Стільки ж співробітників було звільнено рік тому, коли через проблеми у компанії її співзасновник Джек Дорсі обійняв посаду генерального директора, щоб особисто керувати компанією в непростий для неї момент.
Плани Twitter не остаточні, обсяг скорочень може змінитися, відзначають джерела.
У четвер очікуються свіжі дані по прибутку за третій квартал, однак і без них очевидно скрутне становище, в якому опинився Twitter, чий чистий збиток за минулий рік склав понад півмільярда доларів.
За останні 12 місяців котирування акцій компанії впали на 40%, що зробило проблематичним оплату праці своїх провідних програмістів акціями компанії, – як це роблять конкуренти Twitter, переманюючи найталановитіших співробітників з усього ринку IT-технологій.
У вересні цього року стало відомо, що Twitter готова продати свій бізнес. Однак всі компанії, які спочатку проявили інтерес до придбання Twitter – Alphabet Inc., Apple Inc., Walt Disney Salesforce.com Inc. – згодом відмовилися від її купівлі.
Зараз сервісом мікроблогів активно користуються 313 млн осіб.
За матеріалами:
bloomberg.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас