Brexit обрушив обсяг первинних розміщень акцій на біржі Лондона — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Brexit обрушив обсяг первинних розміщень акцій на біржі Лондона

Фондовий ринок
285
Обсяг IPO в Лондоні в третьому кварталі 2016 року впав до мінімального рівня за 4 роки на тлі невизначеності, пов’язаної з можливими наслідками виходу Великобританії з Євросоюзу, наводячи результати дослідження Henderson Managed Investment Trusts.
Сукупний обсяг первинних розміщень акцій на основному ринку Лондонської фондової біржі (LSE), а також на альтернативному інвестиційному ринку, в липні-вересні склав 948 млн фунтів стерлінгів ($1,16 млрд) – це на 42% менше рівня того ж періоду минулого року і є найнижчим показником з 2012 року.
За дев’ять місяців цього року обсяг IPO в Лондоні був на 16% нижче, ніж роком раніше, – 9,9 млрд фунтів, що також є мінімумом з 2012 року. Всього з січня по вересень поточного року в Лондоні було проведено 41 IPO. Це також найнижчий показник з 2012 року.
“Ефект “заморозки”, що з’явився в результаті Brexit, послабив інтерес компаній в плані розміщення акцій на біржі, і ми поки не бачили сигналів відновлення ринку IPO, незважаючи на певну стабілізацію ринкових умов”, – зазначив аналітик Henderson Колін Х’ю.
З моменту червневого референдуму з питання виходу з ЄС в Лондоні було проведено лише 9 IPO, з яких лише три пройшли на основному ринку. Ряд компаній відклали плани первинного розміщення акцій на тлі ринкової волатильності і невизначеності, пов’язаної з Brexit.
Раніше повідомлялося про те, що Великобританія стала менш привабливою для інвесторів.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас