Єврогрупа схвалила кредитний транш Греції — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Єврогрупа схвалила кредитний транш Греції

Світ
164
Європейський механізм стабільності (ESM) схвалив виділення Греції решти кредитного траншу на суму €2,8 млрд ($3,04 млрд) в рамках програми фінансової підтримки.
“Сьогоднішнє рішення виплатити €2,8 млрд Греції є ознакою того, що грецький народ неухильно домагається прогресу в реформуванні своєї країни”, – наголошується в заяві ради директорів ESM.
“Уряд завершив основні етапи перетворень в галузі пенсійної реформи, управління банками, енергетичному секторі і зборі платежів”, – йдеться в повідомленні ESM.
У жовтні Єврогрупа схвалила виділення частини траншу на суму €1,1 млрд. Щоб отримати інші €1,7 млрд, Греція повинна була виконати ряд умов, в тому числі ліквідувати заборгованості щодо митних зборів.
Грецькі законодавці схвалили реформи, спрямовані на скорочення бюджетних витрат і пенсійних виплат, а також на прискорення приватизації, в обмін на фінансову допомогу з боку міжнародних кредиторів. Сигналізуючи про виконання умов для чергового траншу фінансової допомоги, грецький парламент простою більшістю проголосував за реформу ринку електроенергії та передачу державних активів в суверенний фонд національного добробуту.
Документ про фінансову допомогу Греції на загальну суму в 86 млрд євро у вигляді кредитів був підписаний в середини 2015 р.
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас