ЄС може повністю зняти санкції з Білорусі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЄС може повністю зняти санкції з Білорусі

Світ
859
Представники Євросоюзу обговорять питання повного зняття санкцій ЄС із Білорусі, повідомила прес-служба білоруського уряду за підсумками офіційного візиту делегації республіки на чолі з заступником прем’єр-міністра Анатолієм Калініним у Бельгію.
«У Брюсселі А. Калінін, зокрема, провів переговори з керівником сектору роботи ЄС із питань розширення й політики сусідства Йоханнесом Ханом. Сторони обговорили стратегію й участь Білорусі в одному з найважливіших сьогодні міжнародних проектів – «Східне партнерство». Крім цього, заступник прем’єр-міністра порушив питання про можливе повне зняття санкцій ЄС із нашої країни», – йдеться в повідомленні прес-служби.
«Й. Хан зазначив, що обов’язково обговорить цей момент зі своїми колегами-єврокомісарами», – додали в Радміні.
Як повідомлялося, у лютому Рада ЄС ухвалила не продовжувати щодо 170 осіб, зокрема президента Білорусі Олександра Лукашенка, і трьох компаній обмежувальні заходи, дія яких на цей момент вважалося припиненим. Разом із тим Рада постановила, що ембарго на постачання зброї й обмежувальні заходи, пов’язані з чотирма особами, внесеними до списку у зв’язку з нерозкритими зникненнями двох опозиційних політиків, одного бізнесмена й одного журналіста, будуть продовжені на період у 12 місяців.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас