Україна встановила рекорд з експорту кавунів і динь — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна встановила рекорд з експорту кавунів і динь

Аграрний ринок
943
У вересні Україна експортувала 7,9 тис. тонн кавунів, тим самим побивши свій семирічний рекорд. Всього з початку сезону Україна експортувала 21 тис. тонн баштанних.
У вересні поточного року Україна збільшила експорт баштанних на 21% порівняно з аналогічним місяцем 2015 року, повідомляє “АПК-Інформ: овочі і фрукти”.
Так, у вересні 2016 року українські експортери відвантажили на зовнішній ринок 7,9 тис. тонн кавунів і динь, тоді як роком раніше цей показник склав трохи менше 6,5 тис. тонн. Варто зазначити, що більше було експортовано лише в 2009 році, коли Україна за вересень реалізувала на зовнішньому ринку 8,3 тис. тонн кавунів і динь.
Виходячи з цифр, минулого місяця Україні вдалося експортувати рекордний обсяг баштанних за останні 7 років і отримати другий результат за всю історію незалежності країни.
Всього ж з початку сезону реалізації баштанних експорт склав 21 тис. тонн. Основним покупцем даної продукції вже другий рік виступає Польща. З червня по вересень в цю країну вже було відвантажено 7,3 тис. тонн, або 35% від загального обсягу експорту.
На другому місці — Білорусь. Ця країна вже багато років входить до трійки країн-лідерів по споживанню українських баштанних. У поточному році Україна вже відвантажила на даний ринок 3,5 тис. тонн, або 17% від загального експорту.
Трійку лідерів замикає Литва. На цю країну припало 14% від загального обсягу експорту, або 2,9 тис. тонн.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас