В українській банківській системі зберігається перевищення рівня видач кредитів пов'язаним особам — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В українській банківській системі зберігається перевищення рівня видач кредитів пов'язаним особам

Кредит&Депозит
204
Значення нормативу максимального розміру кредитного ризику за операціями з пов’язаними особами (Н9) по банківській системі України за вересень знизилася на 0,86 п. п. – до 28,19%, проте це значення залишається вище встановленого Національним банком України допустимого максимуму в 25%.
Як свідчать дані на сайті НБУ про значення економічних нормативів на 1 жовтня, решта показників по банківській системі України знаходяться в межах норми.
Зокрема, норматив достатності (адекватності) регулятивного капіталу на кінець вересня склав 14,22%, що на 0,32 п. п. вище показника місяцем раніше, при цьому значення нормативу демонструє зростання четвертий місяць поспіль.
Як повідомлялось, норматив максимального розміру кредитного ризику за операціями з пов’язаними особами (Н9) по банківській системі України на кінець серпня залишався вище встановленого НБУ допустимого максимуму в 25%, і за місяць значення нормативу зросла на 0,7 п. п. – до 29,06%. За інформацією НБУ, зростання значення нормативу обумовлений продовженням роботи регулятора щодо визнання банками операцій з пов’язаними особами.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас