Ощадбанк вирішив вийти з АУБ через критику Гонтаревої — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ощадбанк вирішив вийти з АУБ через критику Гонтаревої

Фондовий ринок
1471
Державний Ощадний банк вирішив вийти з Асоціації українських банків (АУБ) через критику головою АУБ Олександром Сугоняком глави Національного банку Валерії Гонтаревої.
Про це йдеться в повідомленні прес-служби банку.
“Повідомляємо, що 18 жовтня правлінням Ощадбанку прийнято рішення про добровільний вихід з Асоціації українських банків в порядку, визначеному її статутом”, – сказано в ньому.
Ощадбанк вважає діяльність АУБ неефективною.
“Вона (АУБ) не займається аналізом законотворчої діяльності, не аналізує правозастосовну практику з метою виявлення проблемних питань, не виконує основного статутного завдання щодо захисту прав та інтересів банків – членів асоціації”, – прокоментував Ощадбанк.
Банк заявляє, що ще в 2012 році припинив активну участь в діяльності асоціації та сплату відповідних внесків.
Ощадбанк відзначає, що публічні заяви глави асоціації Олександра Сугоняка спонукають правління банку до офіційного припинення співпраці.
“Ми залишаємося послідовними прихильниками професійної дискусії і конструктивного обговорення складних аспектів функціонування банківської системи та напрацювання відповідальних рішень, тому категорично не сприймаємо спроби втягнути банківську систему в чергову хвилю популізму і політичних інсинуацій”, – говорять в банку.
Ощадбанк вважає, що такі дії можуть мати критичні наслідки для банківської системи і знищити перші досягнення на шляху досягнення стабільності економіки країни.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас