Топ-5 помилок українського туристичного бізнесу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Топ-5 помилок українського туристичного бізнесу

Світ
1590
Відпочинок у Європі дешевший від українського. Про це в коментарі розповів Дмитро Сєроухов, виконавчий директор туристичної компанії Join UP! До топ-5 помилок українського турбізнесу він відніс завищені ціни та відсутність безготівкових розрахунків.
1. Завищують ціни
“Українські готелі завищують вартість. Дешевше відпочити в Європі, ніж в Україні. Прикордонні регіони приваблюють іноземців – формують ціни в євро і доларах. Про свого туриста при цьому забувають. А він розраховується гривнями”, – каже Сєроухов.
2. Приймають лише готівку
У більшості готелів та об’єктів туристичного бізнесу немає безготівкового розрахунку. Це створює незручності для гостей і відлякує великих клієнтів.
3. Відмова працювати з туроператорами
“Український турбізнес рідко співпрацює з туристичними операторами. Працюють напряму з клієнтом. Так втрачають можливість налагодити постійний потік туристів”, – пояснює Сєроухов.
4. Немає чіткої системи знижок
Готелі чи великі туристичні об’єкти не готові знижувати комісії для туроператорів.
Знижки дають ситуативно, найчастіше – приватним клієнтам.
5. Часто змінюють ціни
Ціни на проживання чи послуги швидко змінюються. Залежать від попиту.
“Ціни на відпочинок відрізняються не по регіонах, а залежно від сезону. Найбільш доступні ціни в Карпатах – навесні, влітку й восени. Найдорожчі тури туди в гірськолижний сезон, тобто взимку. Лікувальні курорти навпаки – найдешевші в цей час. Влітку – у період відпусток, а також навесні й восени – в час сезонних загострень ціни тут найвищі. Морські курорти традиційно підвищують ціни в розпал літніх відпусток”, – коментує Сєроухов.
За його словами, у жовтні відпочинок в Карпатах коштуватиме від 300 грн на день. Лікувальний відпочинок у санаторії – від 660 грн.
За матеріалами:
Газета по-Українськи
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас