Ford почав застосовувати глину для моделювання автомобілів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ford почав застосовувати глину для моделювання автомобілів

Технології&Авто
384
Для моделювання своїх майбутніх автомобілів компанія Ford стала застосовувати глину.
Про це повідомляє прес-служба американського бренду.
Як зазначається, щорічно Ford використовує до 90 тонн глини для створення автомоделей.
“Ми постійно працюємо з новими технологіями, але коли нам потрібно на самому ранньому етапі оцінити фізичні властивості автомобіля, ми використовуємо глину для моделювання. Коли модель виконана з глини, можна щось оперативно підправити, і це дуже важливо, коли над нею працює ціла команда”, – розповів менеджер з моделювання Ford Truck Studio Ллойд Ван ден Брінк.
Так, наприклад, для створення повнорозмірної моделі нового Ford Raptor пішло 877 кг глини – і 20 000 годин роботи дизайнерів протягом чотирьох років. Використаний матеріал відправляється на переробку.
У прес-службі пояснили, що щорічний обсяг глини, що переробляється становить близько 2,3 тонни.
Раніше стало відомо, що компанія Ford збирається використовувати побічний продукт агави, що залишається при виробництві текіли, для створення біопластика.
Дослідники американського концерну проводять випробування біопластика для виготовлення елементів інтер’єру і екстер’єру: електропроводки, системи кондиціонування і відсіків для зберігання дрібниць.
Як повідомляє прес-служба бренду, розробка поновлюваного композитного матеріалу дозволить знизити масу автомобіля і зробити його більш енергоефективним.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас