Експерт розповів, на що звертають увагу покупці квартир — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерт розповів, на що звертають увагу покупці квартир

Нерухомість
4192
Покупці квартир у новобудовах стали більше цікавитися енергоефективністю будинків.
Про це розповів керівник професійного клубу забудовників A-realty B2BClub Руслан Земляний.
“Покупці не можуть професійно оцінити енергоефективність будинку, в якому купують квартиру. Однак частіше стали на це звертати увагу. Актуальними стають технологічні рішення та матеріали, які в майбутньому будуть впливати на розмір комунальних рахунків”, – говорить Земляний.
За його словами, енергоефективність новобудови стала однією із найбільш вагомих вимог у покупців житла. Зокрема, звертають увагу на якість металопластикових вікон та кількість камер в профілі.
“Мова йде про утеплення стін, якість вікон. Фахівці знають, що різні матеріали для стін дають різне збереження тепла. Тут важливий як сам “стіновий матеріал”, так і утеплювач. Не менш важливою є якість профіля вікна, а не тількі кількість склопакетів у ньому. Забудовники приділяють цьому увагу по-різному. Такі правила можуть виконувати і невеликі компанії-забудовники. А деякі керуються іншим принципом – бояться збільшення собівартості квадратного метра хоча б на гривню. Напряму на ціні зараз це поки що не відображається”, – каже експерт.
За матеріалами:
Газета по-Українськи
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас