Українцям будуть безкоштовно роздавати чуже майно — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Українцям будуть безкоштовно роздавати чуже майно

Казна та Політика
4166
СЕТАМ (Система електронних торгів арештованим майном) Міністерства юстиції взялася популяризувати безкоштовну роздачу митного конфіскату нужденним: дитбудинкам, благодійним фондам, лікарням, школам та ін.
Дармове майно почали роздавати ще в минулому році, але поки що бажаючих взяти щедрі дари не так багато – в Мін’юсті нарікають на погану інформованість громадськості. Але чиновники сподіваються на двократне збільшення заявок від стражденних вже протягом року.
Що роздають безкоштовно
Щоб подати заявку на безкоштовний лот, необхідно подати оригінали документів (або завірені копії) організації та письмове обгрунтування того, чому саме вам необхідно виділити конфісковану митниками машину або, скажімо, будинок в селі.
Остаточне рішення, кому саме виділяти майно, приймає комісія, що складається з фіскалів, митників, виконавчої служби та фінансової організації (органу місцевого самоврядування). СЕТАМ в цьому випадку виступає тільки майданчиком, на якому можна ознайомитись з безкоштовними лотами. Але безоплатно претендувати на майно можна тільки в тому разі, якщо лот не реалізували на електронних торгах тричі.
На майданчику будуть виставлятися і автомобілі, які не пройшли належним чином митне оформлення. А таких в Україні дуже багато, варто лише поглянути на зростання кількості компаній, що пропонують безліч “напівлегальних” схем, за якими нібито можна їздити рік на іноземних номерах (насправді тільки 5-10 днів) і водіїв, які цьому вірять і колесять нашими дорогами з “лівими” номерними знаками.
Щоб конфіскат справді потрапив до нужденних, стежитимуть відповідні органи, представники яких входять до комісії. Адже вкрай дивно виглядає, наприклад, виділений для потреб АТО Мерседес S-класу. Але поки що нецільового використання безкоштовно виділеного майна фіктивними фондами або організаціями виявлено не було. Та й найчастіше комісія віддає перевагу не приватним організаціям.
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас