Де дешева їжа в Україні: борщ – у Львові, а м'ясо — на Черкащині (інфографіка) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Де дешева їжа в Україні: борщ – у Львові, а м'ясо — на Черкащині (інфографіка)

Особисті фінанси
1513
З настанням осені в Україні почали зростати ціни на продовольство. Після літньої дефляції (за три місяці все подешевшало в середньому на 0,8%), у вересні, за даними Держслужби статистики, маємо подорожчання на 2%.
Де дешева їжа в Україні: борщ – у Львові, а м'ясо — на Черкащині (інфографіка)
Розкид цін по регіонах, причому вартість продуктів часто не відповідає розмірам зарплати. Так, наприклад, на Дніпропетровщині найдорожче м’ясо — за кіло свинини в середньому доведеться сплатити 78 грн, що на 11 грн, або на 17% більше, ніж на Черкащині, де воно найдешевше.
На Тернопільщині буханець пшеничного хліба коштує 12 грн — це в 1,5 рази більше, ніж на Харківщині, житомиряни переплатять за кіло вареної ковбаси майже 20 грн (34%), порівняно з жителями Кіровоградщини. Але найбільший розкид цін на картоплю і борщовий набір — 62% і 86% відповідно. Найдорожче обійдеться борщ жителям Донбасу, найдешевше — львів’янам і запорожцям.
Приблизно посередині за цінами тримається Київ — тут найдорожче лише борошно (9 грн/кг), і то воно коштує всього на 1,68 грн/кг більше, ніж на Сумщині, де воно найдешевше. А ось ціна на цукор скрізь приблизно однакова — 13-14 з копійками грн за кіло. При цьому заробітки дніпрян на 23% (майже на 1000 грн) більші, ніж у черкащан, тернополяни, навпаки, отримують зарплату на 18% (на 800 грн) менше, ніж харків’яни, на Житомирщині та Кіровоградщині доходи майже однакові: різниця лише в 2,5%, або 100 грн. А в столиці традиційно отримують більше від усіх — понад 8500 грн/міс.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас