Світу загрожує дефіцит апельсинів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Світу загрожує дефіцит апельсинів

Аграрний ринок
1113
Прогнози аналітиків невтішні – урожай фруктів буде скорочуватися
Урожай апельсинів у Флориді (США) скоротиться п’ятий сільськогосподарський рік поспіль через несприятливі погодні умови, ослаблення споживчого попиту і хвороби апельсинових дерев, повідомляє профільне видання The Packer.
Настільки тривалого терміну скорочення врожаю не спостерігалося понад 100 років. При збереженні прийнятого в США способу розведення цитрусових врожаї продовжать знижуватися ще 10 років поспіль, відзначає The Packer.
За даними Мінсільгоспу США, площі під апельсиновими деревами у Флориді скоротилися до мінімального з 1966 року показника.
У 2016-2017 роках у Флориді зберуть 63,18 млн ящиків апельсинів, прогнозують аналітики, опитані агентством Bloomberg. Урожай виявиться мінімальним за кілька останніх десятиліть. Опитування проведене до того, як ураган “Метью” досяг узбережжя Флориди.
У минулому сільськогосподарському році врожай апельсинів у Флориді склав 81,5 млн ящиків. Кожен ящик важить 90 фунтів (близько 40,9 кг).
Тим часом ф’ючерси на заморожений концентрат апельсинового соку подорожчали на біржі ICE Futures US в Нью-Йорку на 39% з початку року через хворобу цитрусових в Бразилії і Флориді, які займають перше і друге місця відповідно з виробництва апельсинового соку в світі.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас