Франція почала використання банківських карток з LCD-екранами — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Франція почала використання банківських карток з LCD-екранами

Фінтех і Картки
3617
Банківські картки неймовірно зручні: можна довго перераховувати їх переваги перед звичайною готівкою. На жаль, мають вони й великий недолік: неможливо визначити суму на рахунку, не скориставшись банкоматом або спеціальним програмним забезпеченням інтернет-банку на смартфоні.
Але перші банківські картки з вбудованим РК-екраном вже з’явилися у Франції. В даному випадку, правда, екран використовується не для демонстрації грошових сум, а для покращення безпеки.
Як правило, для здійснення транзакції за допомогою дебетової або кредитної картки потрібне введення так званого коду CVV (Card Verification Value), що складається з трьох цифр. Код цей надрукований на зворотній стороні картки і незмінний, що полегшує завдання зловмисника, який заволодів цим кодом.
Але нові банківські картки, розроблені компанією Oberthur Technologies, мають на місці CVV-коду невеликий сегментний РК-екран. Технологія називається Motion Code, екран відображає аналог PIN-коду, але він змінюється щогодини протягом трьох років, а отже, у зловмисника буде всього година, щоб скористатися викраденим кодом. За цей час потерпілий цілком може звернутися в банк з проханням заблокувати украдену картку.
Користуватися карткою з динамічним кодом стає трохи менш зручно, оскільки для введення актуального коду доведеться носити її з собою. Але технологія виглядає досить перспективною в плані збільшення безпеки і, на наш погляд, розплата за підвищену безпеку цілком справедлива.
В даний час картки з технологією Motion Code випускають французькі банки Société Génégenerale і Groupe BPCE; дана технологія також проходить тестування в Польщі і Мексиці, у подальших планах розробника значиться Великобританія. Сподіваємося, що в найближчому майбутньому банківські картки отримають не тільки дисплей для динамічного PIN-коду, але і екран, здатний відображати баланс на рахунку, що було б дуже зручно.
За матеріалами:
3dnews.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас