На межі: Чим замінять єдиний податок в Україні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

На межі: Чим замінять єдиний податок в Україні

Казна та Політика
3640
Підприємці все ще можуть без особливих обмежень працювати на спрощеному оподаткуванні. Але невідомо, як довго така можливість буде доступна. Уряд дуже хоче виштовхнути малий бізнес на загальну систему і посилити контроль над його доходами.
У Міністерстві фінансів виношують ідею вже в 2017 році замістити єдиний податок якоюсь менш комфортною для бізнесу альтернативою. Приміряються абсолютно різні варіанти. Це може бути як повна ліквідація єдиного податку, так і якась свіжа система, що живе паралельно з ним .
Наприклад, на одній з останніх зустрічей з прем’єр-міністром Володимиром Гройсманом глава Європейської бізнес-асоціації Ганна Дерев’янко закликала повністю скасувати спрощенку – ЕВА в принципі атакує “спрощенку” давно і плідно.
“Чия це ініціатива – незрозуміло. Але з боку уряду ніяких доручень вивчати це питання (щодо скасування єдиного податку – прим ред.) поки що не надходило”, – розповіла Юлія Дроговоз, віце-президент Українського союзу промисловців і підприємців. Тобто очевидний факт антипідприємницького лобіювання – і не досить прозорого, як бачимо.
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас