Туристи в Японії почали розплачуватися пальцями (відео) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Туристи в Японії почали розплачуватися пальцями (відео)

Фінтех і Картки
488
Японія – одна з країн, які не тільки наслідують тренди, але і задають їх. Як і прогнозувалося півроку тому, з 1 жовтня країна почала тестувати безготівкові платежі з біометричною аутентифікацією для іноземних туристів.
Спочатку послуга буде доступна в трьох туристичних районах: область Канто, навколо Токіо, регіон Кансі на заході і Кюсю на південному заході. Одна з цілей запуску програми – привабити туристів перед Олімпійськими іграми в Токіо в 2020 році. До цього часу система буде працювати по всій Японії.
В рамках проекту японські компанії Dai Nippon Printing Co і Deloitte Tohmatsu Consulting розробили платформу Omotenashi. У перекладі це слово означає «гостинність». В системі Omotenashi туристи будуть реєструвати відбитки пальців, дані кредитної картки та інші персональні дані, щоб потім здійснювати безготівкові платежі за покупки, обід, проживання та інші сервіси в один дотик.
Передбачалося, що платформа для здійснення безготівкових платежів з біометричною аутентифікацією в Японії запрацює лише навесні 2017 року. Але сервіс запущений вже зараз і на даний момент тестується.
У 2015 році Японію відвідали 19,74 млн туристів. Уряд планує до 2020 року збільшити цю цифру до 40 млн осіб.
За матеріалами:
PaySpace Magazine
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас