Рева придумав, як змусити українців шукати роботу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Рева придумав, як змусити українців шукати роботу

Особисті фінанси
7436
Для того, щоб стимулювати українців до пошуку роботи, необхідно поряд із реформуванням системи оплати праці змінити принцип роботи Служби зайнятості, зробивши її посередником між претендентами на вакансії та приватними рекрутинговими агентствами і позбавивши обов’язків працевлаштовувати громадян.
Про це заявив міністр соціальної політики Андрій Рева, повідомляє прес-служба Кабінету міністрів.
На думку міністр, існуюча нині система не стимулює людей до пошуку постійного місця роботи, оскільки допомога з безробіття майже така ж, як мінімальна заробітна плата. Тому безліч громадян працюють за півроку, а потім стільки ж отримують допомогу з безробіття, перебиваючись випадковими заробітками, тому що так вигідніше.
“Ми не вирішимо цю проблему, поки не реформуємо систему оплати праці загалом. І поки отримувати заробітну плату не стане вигідніше, ніж сидіти на соціалці, – нічого не зміниться. Крім того, необхідно докорінно реформувати Службу зайнятості. З посередників, які існують на ринку праці між працівниками і роботодавцями, – цей орган найменш ефективний”, – переконаний Рева.
На думку голови Мінсоцполітики, Служба зайнятості взагалі не повинна займатися пошуком роботи, а лише оформляти безробітних і передавати такі списки до приватних рекрутингових агентств. Ті будуть шукати їм роботу, а соціальні служби – виплачувати агентам за кожного працевлаштованого винагороду після проходження здобувачем випробувального терміну.
Крім того, Рева вважає, що зараз Служба зайнятості занадто централізована й у своїй роботі не бере до уваги місцеві реалії.
Приміром, за словами, міністра, під час перепрофілювання безробітних Служба зайнятості пропонує навчання за неактуальними списками професій (перукарі, кухарі, бармени), тоді як в окремо взятому місті можуть бути необхідними слюсарі, токарі або водії трамваїв. Тому в багатьох містах місцева влада і як замовник, і як споживач робочої сили не може знайти спільну мову зі Службою зайнятості.
Раніше головний експерт Ради підприємців при Кабміні Андрій Забловський заявив, що реальне поліпшення ситуації із зайнятістю населення почнеться тоді, коли в Україні буде стабільне економічне зростання, а інвестиційний клімат покращиться. Однак станеться це не раніше 2017 року.
За матеріалами:
Обозреватель
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас