Австралія продовжила роботу свого посольства в Україні ще на два роки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Австралія продовжила роботу свого посольства в Україні ще на два роки

Світ
494
Австралійський уряд прийняв рішення про продовження дипломатичної присутності Австралії в Україні, зберігши посольство країни в Києві ще на два роки.
“Це надасть можливість офіційним представникам Австралії працювати разом зі своїми українськими партнерами в тісній співпраці і для подальшого розвитку двосторонніх зв’язків між двома країнами”, – йдеться в офіційному повідомленні посольства Австралії в Україні.
Згідно з ним, рішення про продовження дипломатичної присутності Австралії в Україні минулого тижня затверджено прем’єр-міністром Малкольмом Тернбуллом (Malcolm Turnbull) і міністром закордонних справ Джулі Бішоп (Julie Bishop).
У релізі уточнюється, що тимчасовий повірений у справах Австралії в Україні Брюс Едвардс (Bruce Edwards) продовжить свою роботу на цьому посту, очікуючи можливого призначення нового посла Австралії.
Посольство Австралії в Україні нагадує, що воно було офіційно відкрито 20 листопада 2014 року на початковий період в 12 місяців після трагічних подій, коли 17 липня був збитий рейс Malaysia Airlines MH17. Потім термін роботи посольства було продовжено до вересня 2016 року.
У повідомленні наголошується, що Україна та Австралія продовжують працювати в тісній співпраці з іншими членами Об’єднаної слідчої групи MH17 (JIT) – Бельгією, Малайзією та Нідерландами, щоб притягнути винних до відповідальності.
“Австралійський уряд вітає проміжну доповідь JIT MH17, від 28 вересня, і закликає міжнародне співтовариство до продовження підтримки кримінального розслідування длязабезпечення незалежного, чесного і прозорого правосуддя”, – йдеться в релізі.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас