Темпи відновлення економіки України недостатні – постпред МВФ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Темпи відновлення економіки України недостатні – постпред МВФ

Казна та Політика
1553
Темпи відновлення економіки України є очікуваними і недостатніми, повідомив постійний представник Міжнародного валютного фонду (МВФ) в Україні Жером Ваше.
“Економіка досягла макроекономічної стабілізації, ми бачимо поступове оздоровлення економіки – зростання на 1,5%, як прогнозує МВФ у 2016 році. Але це помірне оздоровлення. Ми хотіли б бачити більш стійке”, – сказав він на прес-конференції в Києві у вівторок.
Серед стримуючих факторів Ж.Ваше назвав нестійкість цін на ресурси, що негативно позначається на експорті, проблеми у торговельних відносинах з РФ, а також слабкість фінансового сектора, який ще не готовий повною мірою підтримувати оздоровлення економіки.
“Ми бачимо безкредитне оздоровлення банківської системи: є необхідне зростання, але ще недостатнє для підтримки оздоровлення економіки”, – сказав постпред МВФ.
За словами Ж.Ваше, не менш важливою проблемою на шляху вперед залишається також боротьба з корупцією.
“Основною перешкодою для інвестицій в Україну є поганий бізнес-клімат і це, насамперед, пов’язано корупцією. Ми будемо підтримувати програму реформ в Україні, спрямованих на забезпечення стабільного зростання економіки, а не циклічного. Але для нас важливі конкретні кроки. Є сфери, де необхідно прискорити прогрес. Це, зокрема, боротьба з корупцією”, – сказав він.
Як повідомлялося, МВФ очікує зростання економіки України у 2016 році на 1,5% і в 2017 році на рівні 2,5%. За оцінками Фонду інфляції в 2016 році складе 13% і в 2017 році – 8,5%, баланс поточного рахунку – мінус 2,6% ВВП і “мінус” 2,3% ВВП відповідно.
Національний банк України прогнозує зростання ВВП в 2016 році на 1,1%.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас