Нафтогаз пропонує перейти на облік газу за "якістю", а не за обсягом — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нафтогаз пропонує перейти на облік газу за "якістю", а не за обсягом

Енергетика
2870
НАК “Нафтогаз України” розробив план заходів для переходу на облік газу не за обсягом, а в енергетичних одиницях (кВт-ч) орієнтовно з другого кварталу 2017 року.
План в цілому складається з 11 етапів. Розроблено також проект постанови Кабінету міністрів, якою передбачається його затвердити на рівні уряду.
“Використання енергетичних показників природного газу зробить облік газу більш об’єктивним при його купівлі, продажі та використанні, а також при встановленні цін і тарифів. Введення енергетичних одиниць (кВт*год) спростить складання енергетичного балансу при використанні підприємствами різних енергоносіїв, дозволить вибирати вид палива з метою економії коштів, дасть споживачам стимули для енергозбереження, зробить прозорою і зрозумілою ефективність використання газу в порівнянні з іншими енергоносіями”, – відзначили в “Нафтогазі”.
У енергохолдингу нагадали, що за різної температури і тиску в 1 куб. м міститься різна кількість природного газу. Крім того, він може мати різні фізико-хімічні показники (в т. ч. теплоту згоряння). Як відомо, європейське законодавство передбачає облік газу в кВт-год, а не в кубічних метрах.
За матеріалами:
Дзеркало Тижня
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас