Ощадбанк звинувачує ДФС у спотворенні податкових даних — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ощадбанк звинувачує ДФС у спотворенні податкових даних

Кредит&Депозит
721
Ощадбанк стверджує, що “на сьогодні всі податкові зобов’язання Ощадбанком оплачені в повному обсязі у встановлені законодавством терміни”.
Таку заяву Ощадбанк зробив у зв’язку з тим, що у базі даних Державної фіскальної служби зазначено, що станом на 22 вересня державний банк мав податкову заборгованість.
“Підставою для появи інформації щодо податкового боргу може бути наявність станом на 22.09.2016 року в інтегрованій картці платника податків АТ «Ощадбанк» в податкових органах податкового боргу на суму 236 грн 33 коп. по сплаті податкового зобов’язання по податку на нерухоме майно, – йдеться в повідомленні прес-служби. – У зв’язку з продажем об’єкта оподаткування Ощадбанк надав до податкової інспекції уточнюючу податкову декларацію. З технічних причин у інтегрованій картці платника податків у ДФС України це зменшення не було відображено. На сьогодні в ОДПІ направлено лист про необхідність правильного відображення в інтегрованій картці платника податків поданих декларацій Ощадбанку”.
Станом на 18:00 26 вересня в даних ДФС все ще вказана інформація про податкову заборгованість Ощадбанку.
В Ощадбанку кажуть, що за січень-серпень 2016 року банк заплатив податки, збори і обов’язкові платежі на 1,5 млрд грн, а за 2015 рік – понад 2 млрд грн.
Ощадбанк акцентує на тому, що оскільки, за його словами, всі податкові зобов’язання оплачені, “немає жодних причин, які можуть перешкодити участі Ощадбанку в конкурсі Мінфіну на право здійснювати бюджетні виплати”.
За матеріалами:
Фінансовий клуб
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас