Як змінилися споживчі звички українців - експерт — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Як змінилися споживчі звички українців - експерт

Особисті фінанси
2816
За два роки українці змінили свої споживчі смаки через зниження купівельної спроможності.
Основою щоденного меню для українців є картопля. Про це у Facebook написав директор Асоціації постачальників торговельних мереж Олексій Дорошенко.
“Крупи і картопля завжди були основою нашого раціону. Як зазначають виробники, з подорожчанням популярної гречки ми переходили на рис, який зараз коштує 16 грн/кг. Ті, кому рис також не по кишені, більше купують макаронів вітчизняного виробництва, які коштують у середньому 9,30 грн/кг. Популярні перловка, кукурудзяна, пшоняна і ячна крупа. Основою щоденного меню для українців є картопля. кілограм коштує в середньому 4,60 грн”, – написав він.
За словами Дорошенка, показовим є скорочення споживання білого хліба і зростання купівлі чорного. Телятину і свинину частіше замінюють курятиною.
“Ті, кому це не по кишені, отримують білки з яєць”, – пише він.
На думку Дорошенка, тенденції не зміняться до кінця року і в 2017-му. Роздрібний товарообіг в 2014-му впав на 8,6%, а торік скоротився на 24%.
“Його зростання в першому кварталі 2016 року на 3% поки компенсувало нам тільки десяту частину наших втрат”, – зазначив він.
За матеріалами:
Газета по-Українськи
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас