В Україні можуть змінити систему виплат одиноким матерям — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Україні можуть змінити систему виплат одиноким матерям

Особисті фінанси
3597
Міністерство соціальної політики пропонує змінити систему виплати соціальної допомоги одиноким матерям, повідомив на зустрічі з регіональними ЗМІ міністр соціальної політики Андрій Рева.
«У поданих до проекту бюджету законах не передбачено скасування виплат одиноким матерям. Але я вважаю, що повинна бути дискусія в суспільстві щодо цієї серйозної проблеми. Ми повинні шукати інші методи і можливості підтримки одиноких матерів. У нас є відповідні пропозиції, і ми готові їх винести на розсуд громадськості», – сказав Рева. Як пояснив міністр, в Україні система виплат одиноким матерям призвела до того, що їх кількість за 15 років зросла в 22 рази. Сьогодні, за словами Реви, кожна п’ята дитина народжується в неповній сім’ї. Багато в чому це обумовлено тим, що люди спеціально не укладають офіційний шлюб, щоб отримувати виплати. «Виник інститут, який і в інших країнах присутній, але таких масштабів, як у нас, в інших країнах немає. Це інститут цивільного шлюбу. Ти хто? Я цивільний чоловік. Тобто, він як би є, як той ховрашок, але насправді його немає», – сказав Рева.
Перший крок в реформуванні даної сфери, за словами міністра, був зроблений на початку поточного року, коли розмір виплати прив’язали до доходу матері. Тобто, що більше заробляє одинока мати, тим менший розмір виплати їй призначають, або взагалі не виплачують.
Нагадаємо, середній розмір державної допомоги одиноким матерям на виховання дітей станом на 1 липня 2016 року становив 1 257,1 грн, що майже втричі перевищує показник на аналогічну дату минулого року. Станом на 1 липня даний вид допомоги отримували 335 139 осіб.
Тимчасову допомогу на дітей, батьки яких ухиляються від сплати аліментів, не мають можливості утримувати дитину або місце проживання яких невідомо, отримували 33 689 осіб. При цьому її середній розмір становив 668,57 грн, що в 1,4 рази перевищує показник на аналогічну дату минулого року.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас