Tesla побудує найбільший в світі акумулятор — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Tesla побудує найбільший в світі акумулятор

Технології&Авто
977
Компанія, що належить Елону Маску, виграла конкурс на будівництво системи зберігання енергії, що складається з акумуляторів Powerpack і здатної зберігати до 20 мегават.
Про це пише iworm.com.ua.
Для створення системи зберігання потрібно 800 блоків акумуляторів Powerpack, виробництво яких вже налагоджене. Ці акумулятори були спеціально розроблені для використання на виробництвах і в комунальних господарствах.
Сайт Electrec з посиланням на прес-службу компанії Tesla повідомляє, що після того, як систему введуть в експлуатацію, вона стане найбільшою літій-іонною станцією зберігання електроенергії в світі.
Будувати будуть в штаті Каліфорнія, США.
До речі, рекорд, судячи з усього, протримається всього пару-трійку років, адже там же, в Каліфорнії, вже до 2020 року планують повсюдно налаштувати аналогічні системи зберігання, сумарно здатні зберігати 1325 мегават.
Використовуватися літій-іонні станції від Tesla будуть для перерозподілу енергії, що при грамотній експлуатації дозволить створити певний баланс, накопичувати зайву енергію і не запускати зайві електростанції в періоди пікових навантажень.
Споруду першої станції планують закінчити вже до кінця року. Акумулятори для неї будуть виробляти на заводі Gigafactory, найбільшому виробництві літій-іонних батарей.
Незважаючи на те, що завод уже отримав перше замовлення, сам він ще будується і, за оцінками фахівців, запрацює на повну потужність лише до кінця наступного року.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас