У мерії Києва розповіли, коли розпочнеться опалювальний сезон — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У мерії Києва розповіли, коли розпочнеться опалювальний сезон

Особисті фінанси
6072
Опалювальний сезон у столиці розпочнеться після того, як протягом трьох діб середньодобова температура становитиме нижче +8 градусів, заявив заступник глави КМДА Петро Пантелєєв.
“Опалювальний сезон міська влада почне, орієнтуючись на погодні умови. Чинним законодавством передбачено, що орган місцевого самоврядування може приймати рішення про початок опалювального сезону після того, як температура зовнішнього повітря опуститься до +8 і нижче градусів за Цельсієм протягом трьох діб поспіль”, – цитує Пантелєєва прес-служба відомства.
За його словами, міські служби щодня проводять моніторинг погодних умов у столиці і зараз середньодобова температура перевищує +10 градусів.
В установах охорони здоров’я та соціальної сфери, освітніх і виховних установах підключення до тепла здійснюватиметься за індивідуальними замовленнями.
Пантелєєв повідомив, що за результатами перевірок проблемних будинків на предмет підготовки до зими винесено 5 доган керівникам житлово-експлуатаційних дільниць. Зокрема, було зафіксовано затоплення і антисанітарія в підвалах, відсутність скла та утеплення дверей, технічні несправності в системі теплопостачання будинку. “До 1 жовтня всі ці недоліки повинні бути усунені”, – підкреслив чиновник.
У свою чергу прем’єр-міністр Володимир Гройсман в ході години запитань до уряду в Раді заявив, що не бачить об’єктивних причин, які могли б призвести до зриву підготовки до опалювального сезону.
“Об’єктивних причин для зриву опалювального сезону немає. За підготовку до опалювального сезону несуть відповідальність мери міст, глави адміністрацій. Якщо хтось не встиг якісно підготувати свої міста, райони чи області до опалювального сезону, то не треба списувати це на загальнодержавні проблеми”, – сказав Гройсман.
За матеріалами:
НВ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас