Цифрові фінанси можуть підвищити ВВП країн, що розвиваються, до $3,7 трлн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Цифрові фінанси можуть підвищити ВВП країн, що розвиваються, до $3,7 трлн

Фінтех і Картки
357
Надання фінансових послуг за допомогою мобільного телефону може підвищити ВВП всіх країн з економікою, що розвивається, на 6% – до $3,7 трлн протягом найближчих десяти років і створити 95 млн нових робочих місць, згідно з дослідженням McKinsey Global Institute.
Понад 2 млрд людей і 200 млн компаній середнього розміру в країнах з економікою, що формується, сьогодні відчувають брак доступу до заощаджень і кредитів, тим самим зупиняючи економічне зростання.
Автори дослідження впевнені, що цифрові фінанси – платежі і фінансові послуги, що надаються через мобільні телефони та Інтернет – можуть змінити життя і економічні перспективи окремих осіб, підприємств та урядів в країнах світу, що розвивається.
У свою чергу, постачальники фінансових послуг зможуть заощадити $400 млрд на рік за рахунок переходу до цифрових послуг, які будуть від 80% до 90% дешевші в обслуговуванні. У виграші від цифрових фінансових послуг будуть також уряди, які можуть отримувати $110 млрд на рік за рахунок зниження витоку державних витрат і збору податків.
«Країни з економікою, що розвивається, можуть використовувати мобільні технології для надання цифрових фінансових послуг для всіх, відкриваючи економічні можливості для них і прискорюючи соціальний розвиток», – йдеться в дослідженні.
За матеріалами:
banks.eu
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас