Водії в США переплачують мільярди доларів за преміальний бензин — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Водії в США переплачують мільярди доларів за преміальний бензин

Технології&Авто
2728
Американські автолюбителі за останні 12 місяців переплатили $2,1 млрд за бензин з вищим октановим числом, який насправді їм не потрібен, йдеться в повідомленні Автомобільної асоціації США (AAA).
Деякі моделі автомобілів мають рекомендацію виробника заправляти бензином з двома показниками октанового числа (на розсуд водія), однак, за оцінками AAA, таких автомобілів в США продається всього 16% від загального числа.
При цьому такі автомобілі демонструють однакові показники кінських сил, витрати пального і вихлоп незалежно від типу бензину.
Між тим маркетингові компанії виробників бензину часто засновані на тому, що використовуючи бензин з вищим октановим числом, який коштує в середньому на 23% більше, ніж в попередній цінової лінійки, водій виявляє свого роду “турботу” про свій автомобіль, “очищаючи” його двигун і підвищуючи продуктивність.
За даними Управління з інформації в галузі енергетики (EIA) міністерства енергетики США, частка високооктанового бензину в сукупних продажах в країні у серпні та вересні минулого року сягала 11%, що є рекордним показником більш ніж за 10 років.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас