Мобільні гаманці, готівка чи картки: як платять канадці? — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мобільні гаманці, готівка чи картки: як платять канадці?

Фінтех і Картки
459
До 2030 року лише 10% всіх платежів у Канаді будуть готівковими, а платежі за допомогою мобільних гаманців і безконтактні транзакції стануть більш популярними серед споживачів. Такі результати показало дослідження Moneris.
Чверть канадців віком від 18 до 34 років вже оплачують товари і послуги за допомогою мобільного гаманця, а не готівкою або платіжною карткою. Серед канадців віком 45-50 років таких споживачів 18%, віком 55-60 років — 10%, старше 65 років — 6%.
На запитання «Чому ви не використовуєте мобільні гаманці?» 62% з 1516 респондентів відповіли, що із задоволенням це робили б, якби були впевнені, що такі платежі безпечні. 42% споживачів зупиняє той факт, що мобільні гаманці приймають не у всіх торгових точках. 50% респондентів стверджують, що і зовсім залишили б свої фізичні гаманці вдома, якби могли зберігати картки лояльності у своїх смартфонах.
48% опитаних змогли б забути про фізичні гаманці, якби мали можливість отримувати чеки на електронну пошту. Серед інших побажань споживачів — можливість здійснювати покупки в будь-якому магазині, зберігати в смартфоні документи, що посвідчують особу, та оплачувати поїздки в громадському транспорті.
Однак, кредитні і дебетові картки все ще залишаються найпопулярнішим методом платежів: 60% респондентів користуються кредитними картками «завжди або часто». 56% опитаних віддають перевагу дебетовим карткам, 45% — готівці, 31% — безконтактним карткам, 5% — додаткам ритейлерів і тільки 3% — мобільним гаманцям.
За матеріалами:
PaySpace Magazine
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас