Tesla в Україні: українці придивляються до електрокарів (відео) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Tesla в Україні: українці придивляються до електрокарів (відео)

Технології&Авто
4022
В Україні інтерес до електромобілів досить високий. Причому українці придивляються до електричних машин, незалежно від рівня доходів.
Існує думка, що середній клас вивчає питання купівлі електрокара з міркувань економії, тоді як заможні клієнти просто хочуть бути в тренді. Також в нашій країні стабільно зростає попит на кросовери, що також не залежить від ціни і класу машин. З цих причин (якщо абстрагуватися від ціни) ідеальним авто для України можна вважати електричний кросовер, яким є Tesla Model X.
Крім електричної силової установки, Тесла Модел Ікс пропонує цілий арсенал новітніх технологій і систем, яких немає навіть у люксових моделей від іменитих брендів. Зокрема, однією з відмінних рис Model X є задні двері Falcon Wing (“крила сокола”).
На перший погляд може здатися, що така конструкція може спричинити проблеми на парковці. Але насправді все навпаки – від борта машини до автомобіля, який стоїть поруч, достатньо відстані в 30 см.
 Найголовніше ж, що «соколині двері» істотно полегшують висадку та посадку, оскільки пасажирам не треба нагинатися – вони можуть буквально застрибнути або вистрибнути. З мінусів незвичайних дверей можна відзначити ймовірність потрапляння дощу або снігу в момент відкриття.
Перший кросовер Tesla в Україні – це модифікація Model X 90D. Причому в даному випадку йдеться про європейську версію нідерландської збірки (якщо точніше – «досбірки»). У Нідерландах вартість такого електромобіля з 7 посадочними місцями становить майже 115 з половиною тисяч євро. В Україні Model X з’явився завдяки зусиллям Tesla Club Ukraine і, зокрема, засновнику клубу Назару Шимоне-Давиду.
Зовні Model X виглядає дуже незвично. Спереду у кросовера немає решітки радіатора, а збоку автомобіль виглядає як великий ліфтбек, піднятий над землею.
 До речі, серед кросоверів електромобіль Тесла має найкращу аеродинаміку – коефіцієнт опору дорівнює 0,24. Є у Tesla і певна подібність до мінівена.
За допомогою сенсорного екрану можна і музику налаштовувати, і двері закривати. Між іншим, коли водій сідає за кермо цього кросовера і тисне на педаль гальма, його двері зачиняються автоматично.
Ще одне ноу-хау – форсунки омивача лобового скла, які виведені безпосередньо на «двірники». Втім, це не така вже й новинка – Citroen C4 Cactus має аналогічне рішення. Оформлення салону зроблено в стилі хай-тек.
За матеріалами:
autocentre.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас