Стокгольм може відмовити "Нафтогазу" у позові до "Газпрому", - Коболєв — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Стокгольм може відмовити "Нафтогазу" у позові до "Газпрому", - Коболєв

Енергетика
1755
Стокгольмський арбітраж може відмовити “Нафтогазу” в розгляді позову до “Газпрому” щодо транзитного контракта 2009 року через зміну Міністерством економічного розвитку і торгівлі статуту НАК “Нафтогаз України”.
Про це заявив глава правління НАК “Нафтогаз України” Андрій Коболєв.
“Найбільший і найстрашніший наслідок, який ми можемо отримати – це відмова Стокгольмського арбітражу від розгляду транзитного справи проти “Газпрому”. У цій справі “Нафтогаз” вимагає від “Газпрому” 12 млрд доларів, введення можливості віртуального реверсу, гарантування транзиту газу на майбутнє і багато ще чого”, – зазначив Коболєв.
Як відомо, 7 вересня Міністерство економічного розвитку і торгівлі вивело з-під контролю НАК “Нафтогаз України” здійснення закупівель ПАТ “Укртрансгаз”, не повідомивши керівництво НАК “Нафтогаз України”.
За інформацією прес-служби НАК, така зміна статуту поставила під загрозу укладення “Нафтогазом” кредитної угоди з залученням Світового банку (СБ) на суму 500 млн дол і є порушенням умов за кредитною угодою з ЄБРР і потенційним дефолтом по заборгованості, гарантованої державою.
Дії МЕРТ вже викликали занепокоєння Європейського банку реконструкції та розвитку.
У “Нафтогазі” заявили, що такі дії ставлять під загрозу виконання Плану реформи корпоративного управління “Нафтогазу”.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас