Україна напередодні четвертої промислової революції: як не втратити свій шанс? — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна напередодні четвертої промислової революції: як не втратити свій шанс?

Казна та Політика
442
Як Україні стати частиною глобального процесу розгортання четвертої промислової революції? Як залучити до країни інвестиції? Відповіді на ці стратегічні питання дадуть провідні світові економісти та реформатори під час третього Київського міжнародного економічного форуму.
Під слоганом «Україна напередодні четвертої промислової революції» 6–7 жовтня 2016 року в столиці відбудеться третій Київський міжнародний економічний форум (Kyiv International Economic Forum, KIEF). Порівняно з першими двома форумами захід зазнає змін як у тематиці, так і у масштабі. Тематика КIEF-2016 буде максимально наближеною до практики залучення до країни інвестицій задля участі України в глобальних процесах розвитку четвертої промислової революції, яка стала лейтмотивом цьогорічного Всесвітнього економічного форуму в Давосі.
На черговому повороті глобального розвитку, пов’язаному з проявленням рис четвертої промислової революції, країни світу змагаються за місце серед тих, хто володіє новими технологіями. Україна не може стояти осторонь цього процесу, хоча дуже багато втрачених можливостей протягом останніх 25 років виштовхують нашу країну на периферію світових процесів. Як нам не втратити черговий шанс, який надає історія напередодні нової промислової революції?
«Ми прагнемо, щоб жваві та плідні дискусії КIEF-2016 допомогли вдосконалити державну економічну політику та запропонувати діючі стратегії для бізнесу. Це вкрай необхідно для того, щоб Україна стала частиною світового процесу розгортання четвертої промислової революції. Враховуючи це, ми також змінили слоган форуму «Україна: з третього світу в перший» на новий, який підкреслює те, що наша країна має всі шанси опинитися серед фігурантів промислової революції 4.0», — коментує Юрій Пивоваров, виконавчий директор Київського міжнародного економічного форуму.
Ключовою темою КIEF-2016 стане питання залучення інвестицій. Усі негативи падіння української економіки можна сприймати як позитиви, якщо йдеться про можливість отримання низької ціни на активи. Вітчизняна виробнича інфраструктура є переважно застарілою, однак із залученням необхідних інвестицій вона може принести високу капіталізацію, зважаючи на освічену та дешеву робочу силу, розвинуті транспортні канали нашої держави, яка межує із чотирма країнами — членами ЄС, та легкий доступ морем до Туреччини та Близького Сходу. Протягом другого дня форуму експерти обговорюватимуть можливості, відкриті в Україні для іноземних інвесторів, інвестиційну привабливість різних секторів економіки, інвестиційні програми українських регіонів.
У КIEF-2016 братимуть участь кілька десятків авторитетних іноземних і українських спікерів: відомі економісти та реформатори, представники великих міжнародних компаній, громадські діячі, члени Кабінету міністрів і депутати Верховної Ради тощо. В тому числі — експерти з цілої низки країн, чий досвід з економічних перетворень може бути корисним для України.
На першому КIEF, що відбувся у 2014 році, було окреслено контури структурних реформ, які дозволять нашій країні здійснити економічний прорив. Під час другого форуму, який у жовтні 2015-го зібрав 67 спікерів із 20 країн світу, 150 представників ЗМІ та більш ніж 800 гостей, експерти визначили найдієвіші інструменти для цього прориву. Головним висновком, якого досягли економісти зі світовими іменами, була порада Україні не віддавати економіку на поталу вільного ринку, а цілеспрямовано управляти нею за допомогою трикутника «влада — бізнес — суспільство». Щоб донести інформацію про сформовану під час двох перших форумів дорожню карту реформ до політичних лідерів країни, ділових кіл і громадянського суспільства, на платформі КIEF була налагоджена ефективна двостороння комунікація між бізнесом і владою у форматі комунікаційного майданчика експертного рівня. В її рамках регулярно проводяться публічні тематичні дискусії.
За новинами КIEF можна стежити на сайті форуму та на його офіційній сторінці у Facebook.
Київський міжнародний економічний форум (Kyiv International Economic Forum, KIEF) — постійно діючий майданчик для формування стратегії економічного розвитку України. Орієнтований на організацію діалогу експертів, бізнесу та влади, запозичення кращого світового досвіду, створення «дорожньої карти» розвитку та сприяння конвертації ідей у реальні дії.
За матеріалами:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас