Іноземні інвестори назвали найбільші перешкоди для інвестування в Україну — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Іноземні інвестори назвали найбільші перешкоди для інвестування в Україну

Казна та Політика
1769
Іноземні інвестори переконані, що найбільшими перешкодами для інвестування в Україну є широкомасштабна корупція (середня оцінка – 8,5 бали з 10 можливих) та відсутність довіри до судової системи (7,5 бали). Військовий конфлікт з Росією (6,1 бали), а також непередбачуваний валютний курс та нестабільна фінансова система (6,0 бали) посідають лише третю сходинку.
Про це свідчать результати опитування Dragon Capital та Європейської бізнес-асоціації.
Цікаво, що для інвесторів, що активно шукають можливості вести бізнес в Україні, наявний військовий конфлікт є однією із найменш значущих перешкод – вони ставлять його аж на 7 місце (4,9 бали). Натомість у трійку найбільших перешкод на додаток до корупції та судової системи для цієї групи входить складне адміністрування податків (6,1 бали). Загалом, розмір ставок податків турбує інвесторів не настільки сильно, як складність податкового адміністрування – серед перешкод ставки податку займають останню сходинку.
Іноземні інвестори назвали найбільші перешкоди для інвестування в Україну
Щодо дій, які має здійснити влада України для залучення іноземних інвестицій, то на думку інвесторів першочерговими завданнями є перезапуск судової системи шляхом переатестації наявних та залучення нових суддів (середня оцінка 7,6 бали з 10 можливих), а також притягнення до відповідальності великої кількості високопоставлених посадовців і суддів за корупцію (7,4 бали). Одночасно , третю сходинку рейтингу важливих дій влади посідають такі дії як забезпечення подальшого вчасного виконання програми МВФ, лібералізація валютного контролю ( в тому числі, скасування заборони на репатріацію дивідендів) – по 6,2 бали. Запровадження податкових канікул приваблює менше, аніж спрощення адміністрування.
Іноземні інвестори назвали найбільші перешкоди для інвестування в Україну
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас