Майбутнє вже поруч: Підводні вілли справляють враження — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Майбутнє вже поруч: Підводні вілли справляють враження

Нерухомість
2068
Вілли Floating Seahorse підносять концепцію плаваючого будинку на новий рівень. По-перше, основною характеристикою є те, що нижня частина трьохярусної вілли занурена під воду. Ця ідея була втілена в життя розробниками агентства з нерухомості Kleindienst, вілли є частиною курортів Серця Європи, що знаходяться неподалік від міста Дубай.
Від Бурдж-Халіфа до Вежі Кайян Дубай славиться своєю дивовижною архітектурою. Але найбільш інноваційні структури міста поки що не сягають неба – вони пірнають в океан.
Вілли Floating Seahorse, що вперше були продемонстровані на Міжнародному шоу човнів в Дубаї в 2015 році, відрізняються від усього, що ви коли-небудь бачили.
Перш за все, вілли плавають, ніби човни, що стоять на якорі, проте не хитаються з боку в бік. Кожна трьохярусна вілла характеризується тим, що нижня частина занурена під воду, має два величезних вікна, розмірами 259 квадратних футів (25 квадратних метрів) та сидіння для насолоди красою підводного життя.
Майбутнє вже поруч: Підводні вілли справляють враження
“Ця ідея є оригінальною. Мати човен-віллу із зануреним під воду поверхом, де ви відчуваєте себе у головній спальні в той же час перебуваючи в безпосередньому контакті зі стінами, які дають можливість спостерігати за рифами та морським життям навколо вас – ви оточені ним. Це щось дивовижне”, – каже архітектор проекту, Джанфранко Расіл.
Проект тривалістю в життя
Розроблені і побудовані агентством з нерухомості Kleindienst вілли є частиною курортів Серця Європи, які складаються з шести рукотворних островів та дюжини готелів, а також відомі першими в своєму роді вулицями із клімат контролем.
Близько 50 плаваючих домівок будуть готові в кінці цього року, в цілому, очікується 131 вілл до кінця 2017 року.
Майбутнє вже поруч: Підводні вілли справляють враження
Голова Kleindienst Йозеф Клайдінс каже, що він мріяв про ці підводні яруси протягом більше 30 років. Дивно, але творчий підприємець не водолаз і не моряк – він насправді боїться океану.
“Я б ніколи не зайнявся дайвінгом або навіть плаванням, але мені завжди було цікаво, що знаходиться під водою і чому [люди] долають цілі континенти, щоб пірнути”, – каже він.
Натхненний таємницями глибин Клайдінс вивчав підводні проекти протягом багатьох десятиліть, поки він, нарешті, не мав шанс оприлюднити своє бачення в 2008 році в рамках “The World” – амбітний мега-проект біля узбережжя Дубая, який характеризується 300 відновленими островами, що імітують карту земної кулі.
“Ми розпочали проектування вілл в 2008 році, але проект змінювався кілька разів. Не змогли знайти «вау» ефекту, тому запустили конкурс. Було запрошено архітекторів з 10 різних країн, щоб вони змогли запропонувати свої ідеї, і саме ідея Джанфранко була тією, яка насправді змусила всіх нас сказати “вау”, – каже Клайдінс.
Майбутнє вже поруч: Підводні вілли справляють враження
Усе тримається на балансі
Можна було б очікувати, що вілли Floating Seahorse стрибатимуть вгору і вниз, як човен і викликатимуть морську хворобу під час шторму. Але цього немає.
Архітектор проекту, Джанфранко Расіл каже, що команда архітекторів працювала протягом декількох місяців, щоб досягти цієї нейтральної плавучості. Робота вимагала точних розрахунків і десятків пробних запусків в штучному середовищі в Maritime City в Дубаї.
“Люди думають, що вілла стоїть на морському дні, – каже Клайдінс. – Але вілла [закріплена якорем] знаходиться за 1,5 метра від морського дна, і постійно коливається вгору і вниз, щодня, залежно від припливу”.
Що стосується підводних вікон, товщина яких всього 9,5 сантиметрів, складається враження, ніби вас і рибу нічого не розділяє.
Однак вони не зроблені зі скла, оскільки воно б не витримало тиску води. У пошуках рішення, команда розглядала акваріуми і підводні човни і зупинили свій вибір на акрилопласті. В результаті, конструкція кришталево прозора і міцна настільки, що здатна витримати роки знаходження у солоній воді.
“Аравійське море дуже солоне, тому ми справді маємо не так багато матеріалів, які можна використати, – каже Расіл. – Якщо ви подивитеся на матеріал, який ми використовуємо середині – це тик і мармур. Ми повинні використовувати матеріали, які можуть протистояти температурі і солям в атмосфері”.
Під поверхнею
Якщо ви знайомі з Перською затокою, ви можете бути здивовані, дізнавшись, що вона характеризується багатим розмаїттям морського життя. Але Клайдінс вже спланував створення власного підводного світу.
“Протягом кількох років ми знаходили місцевості, де будівництво руйнувало коралові рифи і переміщали їх в Перську затоку, для збереження, – каже Клайдінс. – Ми матимемо більше 100 000 коралів на площі в 2 мільйони квадратних футів морського дна”.
З появою коралів, з’явились коралові риби, і з рибою з’явились хижаки. У Перській затоці в даний час рясніє морське життя – включаючи істоту, чиє ім’я носить вілла. Хоча зникаючі види потребують допомоги від морських біологів щоб забезпечити розмножування.
Майбутнє вже поруч: Підводні вілли справляють враження
“Це справжній сюрприз в океані, – каже Клайдінс. – Іноді це черепахи, часто баракуди, що полюють на менших коралових риб, окуні, і щонайменше 30 різних видів морських жителів, за якими ви можете спостерігати з підводних номерів”.
Кейт Спрінгер, CNN
Переклад здійснено за підтримки бюро перекладів “Антей”
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас