Ринок логістики в Україні виросте. Які перспективи? — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ринок логістики в Україні виросте. Які перспективи?

Казна та Політика
1280
Світовий логістичний бізнес розвивається неймовірно стрімко. Тільки ринок контейнерних морських перевезень оцінюється в 800 мільярдів доларів і продовжує «дорожчати». В Україні ж, на тлі загальної кризи, зростання в усіх напрямках значно сповільнилося, але перспективи є.
За оцінками експертів, протягом наступних трьох-п’яти років, вітчизняний ринок логістики стабілізується і покаже стійке зростання на 6-9%. Фахівці встановили, що останнім часом зацікавленість в розширенні транспортних послуг збільшилася як з боку кінцевого замовника, так і самих операторів.
Цьому сприяє вигідне географічне розташування України, що дозволяє заробляти на транзиті вантажів з Азії до Європи і в зворотному напрямку. Вітчизняні підприємства також почали активно освоювати нові ринки, що підштовхує галузь до вдосконалення. Тому, якщо міжнародні перевезення для вашого бізнесу затребувані, саме час вибирати надійного партнера. Тим більше, чиновники вирішили посприяти збільшенню транспортного потенціалу країни.
Чим допоможе Мінінфраструктури?
За словами міністра Інфраструктури Володимира Омеляна, наступного року планується старт будівництва нової магістралі, що сполучає порти Херсонської області з пунктами пропуску у Львівській. Уже в 2016 планує провести тендери за умови, що уряд Володимира Гройсмана дотримається обіцянки закласти в новий бюджет 40 мільярдів гривень на дороги.
Політик переконаний, що цієї суми повинно вистачити не тільки на поточний ремонт, але і планомірне будівництво. Крім того, автодорога Львів-Херсон закликана повністю вирішити проблеми транзиту в ЄС, стати адекватною відповіддю на заборону транзитного руху українських фур через РФ.
Подальший розвиток дорожньої мережі багато в чому сприяє зростанню ринку логістики. Якщо проект нової дороги буде реалізований, перевізники відчують значне зростання затребуваності власних послуг з боку зарубіжних компаній. Сьогодні ж все залежить від суми, виділеної на ремонт і будівництво магістралей в бюджеті 2017 року.
Про те, що всі гроші підуть на головні траси, а про дороги місцевого і регіонального значення забудуть, рядові автолюбителі можуть не переживати. Уряд також планує створення дорожнього фонду з бюджетом мінімум в 14 мільярдів гривень.
За матеріалами:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас