В Україні оцінили наслідки газопроводу "Північний потік-2" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Україні оцінили наслідки газопроводу "Північний потік-2"

Енергетика
2469
Проект газопроводу “Північний потік-2” матиме негативні наслідки не тільки для України, але й для країн Центральної та Східної Європи, заявив глава “Нафтогазу України” Андрій Коболєв.
“Він (газопровід – ред.) створить негативний вплив на всю Центральну та Східну частину Європи, що стосується цін на газ”, — сказав Коболєв.
При цьому він нагадав, що “Північний потік-2” матиме негативний вплив як на “Нафтогаз”, так і на Україну, оскільки країна, за його словами, втратить близько 2 мільярдів доларів доходу від транзиту газу з РФ.
Проект “Північний потік-2” передбачає будівництво двох ниток газопроводу загальною потужністю 55 мільярдів кубометрів газу на рік від узбережжя Росії через Балтійське море до Німеччини. “Газпрому” буде належати 50% в проекті, європейським компаніям OMV, BASF, Engie, Shell, Uniper (виділена з E. On) — по 10%. Новий трубопровід планується побудувати поруч із “Північним потоком”.
Україна є противником “Північного потоку-2” і наполягає на використанні своїх газотранспортних потужностей для транзиту газу в Європу. Термін дії контракту на транзит газу з РФ до Європи через Україну закінчується в кінці 2019 року.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас