Квартири у Київській області стали популярнішими від столичних — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Квартири у Київській області стали популярнішими від столичних

Нерухомість
3149
Інтерес до житлової нерухомості в містах-сателітах зріс на 5%, в той час як у столиці рівень інтересу знизився на 3%.
Порівняно з липнем 2015 року, зацікавленість нерухомістю в області зросла на 94,8%, тоді як у Києві цей показник дорівнював лише 15,5%.
Про це повідомили в компанії “Альянс Новобуд”, експерти якої проаналізували ринок житлової нерухомості Києва та міст Київської області у липні поточного року і порівняли з аналогічним періодом 2015 року.
“Якщо ми будемо спостерігати подібну ситуацію в наступні кілька місяців, то можемо сміливо говорити про те, що сформувався стабільно стійкий попит саме на заміську нерухомість”, – зазначають в “Альянс Новобуд”.
Водночас, при очевидному сплеску інтересу до заміської нерухомості, в липні заявили про себе тільки три нові житлові комплекси в Ірпіні, Вишгороді та Білій Церкви, два житлові комплекси завершили продаж квартир.
“Альянс Новобуд” проаналізувала цінові пропозиції 190 житлових комплексів передмістя: різкого зниження вартості житла за квадратний метр не сталося.
Згідно з результатами досліджень у липні поточного року середній показник становить 13 728 грн.
“У ціновому діапазоні 9-16 тис. грн. – понад 80% пропозицій на ринку первинної житлової нерухомості області. 87% запропонованого на ринку житла – це квартири економ-класу і лише 13% – апартаменти бізнес-класу”, – констатують у компанії.
Що стосується соціально-демографічного портрета покупців заміської нерухомості, аналітики компанії підтверджують, що попит на квартири в передмістях Києва формують досить різні за характеристиками і мотивами придбання підгрупи.
У віковому розподілі домінують дві підгрупи: молоді сім’ї (купівля власного житла) і категорія покупців 35+ (інвестиція, альтернатива депозиту, купівля житла для дітей). Це як жителі Києва (переїзд у більш комфортні умови, розширення житлоплощі, купівля житла), так і мешканці інших регіонів України (переїзд ближче до столиці з метою працевлаштування в Києві).
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас